Nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuwe rolstoelschommel voor De Vijfhoek!

Vrijdag 4 oktober nam Ryan Graaman, een van de kinderen op orthopedagogisch dagcentrum De Vijfhoek, de nieuwe rolstoelschommel feestelijk in gebruik. Als eerste kon hij genieten van het heerlijke schommelgevoel dat door bijdragen van de Junior Kamer Heerhugowaard, Rotary Bergen, Jan Blekemolen en Ina van den Berg mogelijk is gemaakt. Het project rolstoelschommel werd opgepakt door de Stichting Vrienden van De Vijfhoek om de kinderen van de Vijfhoek weer veilig te laten schommelen, nadat de oude schommel het begeven had.

Vijfhoek-schommel-1

Voorzitter Anke Holtrop van de vriendenstichting overhandigde de sleutel van de schommel aan Nel Jonkerman van De Vijfhoek in aanwezigheid van Guus Ooms (Rotary), Barry Nanne, Bertil Bakker en Tom Hes (Junior Kamer) en vele andere genodigden. De kinderen en begeleiding van De Vijfhoek werden daarna verrast met een speciale gift van de Stichting Kees. Siem Kops en zijn kinderen Kees en Sam deelden namens ‘Kees’ twee iPads en drie camera’s uit aan de groepen van De Vijfhoek. Hiermee kunnen de begeleiders op De Vijfhoek fotomomentjes en filmpjes delen met familieleden.

De iPads worden ook ingezet bij ergotherapie om kinderen oefeningen te laten doen met het interactieve scherm van deze tablets. Met koffie, gebak en een rondleiding door het verbouwde pand van De Vijfhoek werd de middag met een heel fijn gevoel afgesloten!