Nieuws

Blijf op de hoogte

Sponsors gezocht voor bijzondere kindermiddag!

Diana Bos en Renate Bowra organiseren op zaterdag 16 september 2017 een middag voor kinderen met een beperking en hun familie. Afgelopen najaar vond na een onderbreking van zes jaar de eerste nieuwe editie plaats voor de kids van onder andere ODC de Vijfhoek, Mytylschool de Ruimte, ZML school de Alk, Wonen Heliomare Bergen (de Blauwe Reiger) en Klas op Wielen.

Camping de Boekel stelde haar locatie ter beschikking. Hier waren veel attracties opgesteld, waaronder springkussens, een heuse brandweerauto en een nostalgische draaimolen, zweefmolen en treintje. Er was huifbedrijden, schmincken en een geweldig optreden van Juriaan Singels. Hij zette de boel op zijn kop en jong en oud genoot ervan. Alle kinderen met een beperking uit de regio Alkmaar en hun broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en ouders waren welkom. Ruim 60 kinderen met een beperking hadden samen met hun familie de dag van hun leven. Zij genoten van popcorn, suikerspin, ijsjes, lekkere drankjes en héél veel gezelligheid.

mjb_20160911-3

Bart Houtman en Hans Leijen van Stichting Dolfinn overhandigden een cheque van € 3.000,- aan de organisatie. Dankzij Dolfinn en de andere sponsoren werd deze feestmiddag mogelijk gemaakt. De organisatie was erg blij met de tientallen vrijwilligers en sponsoren Theo van Velzen, Stam & Stam, kaartclub Bakkums Contact, Stichting Kees, Stichting Dupla, Heemex, CB betoncentrale, Kokkelkoren, camping Boekel en de Stichting Vrienden van de Vijfhoek.

IMG_0539

Diana: “Doordat onze zoon Sven op de Vijfhoek zat en wij alle ruimte hadden kwamen ze van de Vijfhoek vaak bij ons paardrijden. Zo is in 1999 het plan opgevat om een ongedwongen avond voor de ouders te organiseren. Dat werd een BBQ waar ouders met elkaar konden praten en informatie uitwisselen. In 2000 werd het plan uitgewerkt om ook voor de broertjes en zusjes wat te gaan organiseren, want die moeten altijd maar afwachten of het uitje wat gepland staat door kan gaan. Wij woonden toen nog op hoeve Nijenburg dus plek genoeg. Er werd een springkussen van de Vijfhoek gehaald, twee pony’s hadden we zelf met een huifbed en zo zijn we begonnen. We hebben de kindermiddag 10 jaar in Heiloo georganiseerd en vanaf 2016 willen we het weer elk jaar organiseren! Waarom is het zo belangrijk om dit te doen? Als je een kind krijgt met een beperking verandert dat drastisch je leven. Niet alleen voor de ouders maar ook voor broertjes en zusjes. Die moeten zich altijd aanpassen aan het kind met de beperking.”

Renate: “Op de kindermiddag kunnen ze allemaal zichzelf zijn en er is niemand die gek kijkt als er wordt gegild en als ze er anders uit zien. Voor de ouders vinden wij het fijn dat ze met gelijkgestemden ervaringen kunnen uitwisselen. Dankzij veel sponsoren, vrijwilligers en de Stichting Vrienden van de Vijfhoek kunnen wij de kindermiddag mogelijk maken.”

Wilt u meer weten, helpen of sponsor worden? Bel dan met Diana Bos (06 23175215) of Renate Bowra (06 38751486).

Salvador gaat voorop in de polonaise samen met zanger Juriaan Singels.

Salvador gaat voorop in de polonaise samen met zanger Juriaan Singels.

PCB_9940