Nieuws

Blijf op de hoogte

Junior Kamer sponsort De Vijfhoek

Op vrijdag 2 juni 2006 heeft de Junior Kamer Heerhugowaard een succesvol golftoernooi gehouden op golfbaan Sluispolder. Deelnemers aan dit golftoernooi leverden op een sportieve wijze een bijdrage aan het goede doel: De Vijfhoek in Heiloo. Een cheque van € 5.000,- werd door voorzitter van de Junior Kamer Heerhugowaard Marjolein Ansink overhandigd aan Willem de Haas, bestuurslid van de Vrienden van de Vijfhoek. Junior Kamer Heerhugowaard is een groep enthousiaste, jonge en ondernemende mensen die zich verenigd hebben en diverse activiteiten organiseren voor het goede doel.

De bijdrage komt specifiek ten goede aan gehan-dicapte kinderen die met behulp van computers met speciale software en aangepaste bedieningsmogelijkheden (muizen / knoppen) hun motoriek kunnen verbeteren.

Na een dankwoord van de heer De Haas kwam een spontaan idee omhoog om een extra bedrag toe te leggen op de cheque.

De aanwezige deelnemers aan het golftoernooi waren gegrepen door het verhaal achter De Vijfhoek. Het fantastische resultaat is dat de waarde van de cheque met ruim € 4.000,- extra zal worden verhoogd tot € 9.000,-. Met dit bedrag heeft de Junior Kamer de eerste fase van het computerproject mogelijk gemaakt.

Het computerproject van de Vijhoek kost in totaal € 12.000,-. Het gaat onder andere om twee computers, algemene en aangepaste software, draadloze toetsenborden, beeldschermen voor slechtziende kinderen, verstelbare arm voor hoofd- of voetbediening, verscheidene bedieningsknoppen en een mobiel en afsluitbaar (veilig) computermeubel.

Kinderen met een slechte handfunctie blijken in de praktijk met een eenvoudige knop als muis de aangepaste computer te kunnen bedienen. Ook kinderen met gedragsproblemen blijken ontvankelijk voor computertraining. De aan de Vijfhoek verbonden ergotherapeut Ellen Glandorff wil gebruik gaan maken van deze hulpmiddelen. Via aan te schaffen spelmateriaal kunnen de kinderen eerst leren dat met één (aangepaste) knop apparaten in werking gesteld kunnen worden. Dit ter voorbereiding op het bedienen van de computer.