Nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuwe loungeplek voor 45ste verjaardag ODC De Vijfhoek

Op zaterdagmiddag 3 november vierde ODC De Vijfhoek haar 45 jarig bestaan met een klein feestje. Wethouder jeugdzorg Elly Beens van de gemeente Heiloo sprak haar waardering uit voor de inzet van alle medewerkers en vrijwilligers van De Vijfhoek: ‘We zijn er zeer trots op dat wij zo’n geweldige voorziening als De Vijfhoek in onze gemeente hebben”. ODC De Vijfhoek biedt dagopvang voor kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking uit de hele regio Alkmaar. Het dagcentrum is onderdeel van De Waerden. De Vijfhoek werd in november 1973 geopend en biedt aan circa veertig kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar een veilige en plezierige omgeving.

Teamleider Angelique Besseling sprak haar bewondering uit voor Lida Leijen, omdat Lida al vanaf 1973 bij De Vijfhoek werkt. Met bloemen en cadeaus werd Lia in het zonnetje gezet. René de Boer, voorzitter van De Vrienden van De Vijfhoek, bedankte alle donateurs en sponsoren die de afgelopen jaren De Vijfhoek een warm hart hebben toegedragen. Er werd ruim € 30.000,- bijeengebracht voor activiteiten als de jaarlijkse familiedag en voorzieningen als een belevenistafel.

Het 45-jarig bestaan van de Vijfhoek werd aangegrepen om namens al die gulle gevers een prachtig cadeau aan te bieden, namelijk een loungeplek voor in de buitenruimte. Het is een rode kuip met kunstgras waarin de kinderen heerlijk buiten kunnen liggen. De tilliften kunnen onder de kuip komen, waardoor het ergonomisch werkt. Boven de kuip zijn zonneschermen aangebracht. Het object kan zo het hele jaar door gebruikt worden. Wethouder Beens verrichtte de officiële ingebruikname van dit jubileumcadeau door de beschermhoes omhoog te trekken.

Speciale aandacht was er voor het initiatief De Burger van Heiloo van Iwan Bronkhorst. Het project vormde de aanjager om de loungeplek gefinancierd te krijgen. De deelnemende restaurants serveerden hun ‘eigen’ Burger van Heiloo met € 1,- opbrengst voor De Vijfhoek. De Eethoek, Os Steakhouse, Herberg Jan, Melange 7 (Nu de Kamer), Plaza Cinco, Brasserie in ’t Groen/Loocatie en Online Slager verkochten 2.444 burgers voor het goede doel! De actie werd ondersteund door Ciropack die mooie actieprikkers leverde voor de uniforme herkenning van de burgers.

Zaterdagmiddag bakte Iwan Bronhorst samen met Yolanda Roos ter afronding van de actie nog een keer live voor alle gasten een ‘Burger van Heiloo’.

Foto: Teamleider Angelique Besseling van De Waerden (links) ontvangt een juibileumcadeau namens de gemeente Heiloo van wethouder jeugdzorg Elly Beens (rechts).