Nieuws

Blijf op de hoogte

Djembee Workshop

Begin december klonken er harde ritmische geluiden vanuit de gymzaal van De Vijfhoek. Het is de dag dat Sylvia Kleverlaan haar laatste werkdag had en afscheid nam van alle kinderen. Om dit afscheid muzikaal te versterken kwamen twee leden van Maryamma langs om alle kinderen en hun begeleiders of ouders een workshop Djembee spelen te geven.

Eerst waren groep 1 en groep 3 aan de beurt. Van een aantal kinderen waren de ouders ook gekomen om samen met hun kind Sylvia gedag te trommelen. De trommels roffelden en de meeste kinderen probeerden zelf ook te trommelen. India zat op schoot bij Gitte. Ze was helemaal ontspannen en had een grote lach op haar gezicht! Ook Dina en Hissa genoten zichtbaar. Voor een aantal kinderen was het wat spannender en was luisteren genoeg.

De tweede groep waren de kinderen van groep 2 en groep 5. Ook nu hoorden we al snel trommelgeluiden. Mitchell moest eerst even wennen, maar trommelde later heel enthousiast mee. Oshwin vond het erg leuk en werd er helemaal enthousiast van. De laatste groep was groep 4, weer trommelden de kinderen en hun begeleiding enthousiast mee. Sylvia had inmiddels helemaal rode handen van het trommelen.

Alex keek eerst even afwachtend rond en later zette hij ook zijn handen in om er lekker op los te trommelen. Mees vond het spannend en keek telkens rond waar al die geluiden nou vandaan kwamen. Lekker liggend op de mat was alles beter voor hem te volgen en toen we ook nog gingen zingen moest hij erg lachen!

Omdat het voor de kinderen belangrijk is om activiteiten te herhalen, werd al snel de tweede afspraak voor het trommelen gemaakt. Deze afspraak werd ons geschonken door de oma van Justin! De trommels werden weer naar binnen gebracht op woensdagochtend 19 januari. Omdat de eerste verdeling tijdens de workshop goed was verlopen, werd ook deze keer deze indeling aangehouden. Het leuke was dat er dit keer veel kinderen waren die nog meer reageerden dan de eerste keer. We hadden aangegeven dat de kinderen het leuk vinden als er gespeeld wordt met hard/zacht en langzaam/snel of een plotselinge stop en dit was ook duidelijk verwerkt in de workshop. Het was weer een groot succes!

De trommeljuf en trommelmeester werden hier zo enthousiast van dat ze hebben aangegeven ons de derde workshop cadeau te willen geven. Dat vinden we natuurlijk helemaal super! Waarschijnlijk klinken begin maart de trommels dus weer door De Vijfhoek! We kijken er naar uit!

De medewerkers en kinderen van ODC De Vijfhoek